Det finns många webbhotell som du kan välja på och det är kan  vara lätt att bli förvirrad av tekniska specifikationer. När du väljer webbhotell så titta inte för mycket på priset utan tänk framförallt på hur viktig sidan är för dig eller ditt företag. De flesta klara sig med ett webbhotell som kostar som en dagens lunch i månaden. Kan vara värt att ta med en matlåda en dag och ha en webblösning du kan lita på!

Välja webbhotell – checklista

 • Utrymme
  Tidiagre kunde det vara en viktig faktor men min erfarenhet säger att de flesta har webbsidor som inte tar så stort utrymme. Om du tänker ha mycket stora mängder filmer och bilder så kan du behöva tänka på det, annars så kan du bortse från det. Alla webbhotell idag har ett tillräcklgt stort utrymme.
 • Trafik.
  Även här handlar det om den mängd av till exempel filmer du har på en hemsida. I de flesta fall kan du bortse ifrån den här punkten. Det går alltid att uppgradera ett webbpaket så avvakta.
 • Prestanda, hastighet
  Nu börjar vi komma till en av de viktiga punkterna, ingen gillar en långsam hemsida. Det går att använda plugin för att cacha men om du slipper är det en stor fördel.
 • Drift och upptid
  Ytterligare en viktig sak för det är ingen större ide med en hemsida som ligger nere större delen av tiden.
 • Support
  Det kan för många vara skönt att få prata med en riktig person och på svenska.
 • Teknik.
  Apache, PHP ocg mySql är ord du ska titta efter.
 • E-post.
  Webbmail är bra att ha men annars är det inte stor skillnad idag. De flesta webbhotell tillåter dig att ha flera mail-adresser.
 • Pris
  Billigast är inte alltid bäst!

Webbhotell jag rekommenderar

Men jag ska göra det ännu enklare, för kunder med små hemsidor så rekommenderar jag http://one.com (om du använder den här länken får du 50 kr rabatt) och för kunder med lite mer krav oderland.

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Lämna ett svar