Ofta när man bygger en sida så vill man ha olika utseende på olika widgets i sidofältet. Ibland har temat lite olika förberedda varianter men om det inte finns så är det enkelt att lägga till.

Det vanligaste är att man önskar olika bakgrunder på olika widgets i sidofältet. En annan vanlig sak är att lägga till en klass som döljer inehållet på mobil (eller tvärtom). Eller som i exemplet nedan att ha olika bakgrund på titlarna.

Här ser ni ett exempel när den översta widgeten har grön bakgrund på rubriken medan nästa har röd bakgrund

Widget CSS Classes

Widget CSS Classes är ett plugin som lägger till en inmatningsruta för en klass på en widget. Du installerar tillägget som vanligt och det är inga inställningar eller konfiguration som behöver göras. Du kan göra inställningar för att få klasser som ordningsnummer. De inställningar som finns defalt går bra att använda så det är bara att tuta och köra.

Du skriver klassen i rutan för CSS Classes och sedan återstår bara att lägga till CSS för klassen.

För att ha grå bakgrund i en widget så anger jag klassen.

.greybox {
    background: whitesmoke;
    padding: 20px;
    border-radius: 5px;
}

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!