Det här brukar kallas ”white screen of death” i kontrast till när en dator kraschar och du får en blåskärm. Oftast beror det här på att något är fel i PHP-koden för sidan. Det kan vara ett plugin eller i en av temafilerna, sällan är det något i WP-kärnan.

Det finns lite olika sätt att ge sig på det här problemet.

Inaktivera alla plugin

Ja, det blir ju inte lätt om man inte kommer in i admin-sidan och kan göra det, så enklast är att byta namn på mappen wp-content/plugins. Fungerar sidan då så är det bara att aktivera plugin för plugin igen. Den här felsökningsmetoden kan vara lite bökig om du har många plugin.

Aktivera debug

Alternativt, för att få mer information om vad som är fel så kan man aktivera debug i WordPress.

Öppna filen wp-config.php och leta efter raden:
define('WP_DEBUG', false);

Ändra false till true, spara filen och ladda om den vita sidan i din webbläsare.

Nu bör du få upp något/några meddelande på skärmen. Det du söker är ”Fatal Error” eller ”Parse Error”, så får du mer information om var felet finns. Även om du inte kan programmera kan du i alla fall få reda på vilket tillägg som orsakar felet, då kan du inaktivera tillägget och/eller kontakta utvecklaren av tillägget.

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!