En sak som finns i Joomla men inte i WordPress är att du kan se hur webbplatsen kommer att se ut i framtiden. Märkligt? Ja, det kanske är lite märkligt men ibland mycket användbart.

Om man som jag arbetar med att göra inlägg som ska publiceras i framtiden och vill se att det har blivit rätt och ser bra ut så är det mycket enklare i Joomla. Det enda du behöver göra är att logga in på sidan så får du se framtida inlägg. Det här är en funktion som jag verkligen saknar i WordPress!

Men här kommer en lösning.

Steg 1 – kod

Du behöver lägga till ett par rader kod i din functions.php eller om du har ett site-plugin. Koden gör att även framtida inlägg hämtas om du är inloggad

add_action( 'pre_get_posts', function ( $q )
{
  
    if ( is_user_logged_in() &&!is_admin()) $q->set( 'post_status', ['publish', 'future'] );
  
});

Steg 2 – utseende

Sen behöver du bestämma vilket utseende du vill ha på de framtida inläggen. Jag har helt enkel valt att göra en grå bakgrund på inlägg som ännu inte är publicerade.

.status-future {
  background: whitesmoke;
}
  
});

Första bilden visar hur det ser ut när även ett opublicerat inlägg visas och bild 2 hur det ser ut för vanliga besökare på sidan.

Nästa inläggLäs fler artiklar

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Lämna ett svar