Om du behöver läsa på om skillnaden mellan kategorier och taggar i WordPress så börja med att läsa den här artikeln

När man gör en knapp i menyn som är kopplad till en kategori så erbjuder man besökaren att få se ett urval av inläggen som bara berör ett ämne. På den här hemsidan finns flera meny-knappar med just det syftet till exempel felsökning.

Innan du skapar knappen behöver du ha åtminstone ett inlägg i kategorin och ha skapat kategorin.

Gör så här för att få en knapp till kategorin i menyn

  1. Välj Utseende och sen meny i administrationen till WordPress. Du kommer då till en skärmbild där det till vänster finns en lista och till höger visas det som redan finns i menyn.
    wordpress kategori meny inställningar
  2. Klicka i den kategori du vill ha i menyn
  3. Spara

Svårare var det inte!

Utdrag eller innehåll

Beroende på vilket tema du har så kommer din nya knapp att leda till en sida med antingen hela texten eller ett utdrag av texten. På mer vanlig svenska så använder man order ingress. En del teman ger dig möjlighet att välja hur du vill ha det. Titta i dina temainställningar om den möjligheten finns. Absolut vanligast är att det visas ett utdrag. Det gör att sidan blir kortare och besökaren hittar snabbare vad hen vill läsa mer om och kan klicka sig vidare.

 

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!

Stäng meny