Jag utvecklar och testar webbplatser på min egen server och det är att rekommendera att aldrig testa saker i en livemiljö. Det finns olika möjligheter att sätta upp en testmiljö. Jag föredrar en egen server eftersom det ger mig full kontroll och jag kan installera och använda de verktyg jag vill ha. Alternativ för den som inte vill ha en server kan till exempel vara XAMPP.

Som utvecklare så finns det sen en del verktyg och program som jag har svårt att vara utan.

Git

Git är ett verktyg för versionshistorik och det är dessutom gratis. Det gör att jag när jag gör en ändring i kod vet vad jag gjort och när jag gjort det. Ingen utvecklare klarar sig utan git!

Läs mer på

https://sv.wikipedia.org/wiki/Git_(datorprogram)

WP CLI

WP cli är ett kommandoverktyg för wordpress som underlättar hanteringen av en webbplats. Dels har jag det på min server men även många webbhotell har det installerat. Det gör att jag med enkla kommandonm kan ändra instänningar eller till exempel göra en backup av databasen.

Läs mer på:

https://wp-cli.org/

PHPStorm

Ett utvecklingsverktyg där man både skriver kod och debuggar den (letar efter fel). När jag väl bestämt mig och köpt en licens så insåg jag att jag borde gjort det mycket tidigare.

Läs mer på:

https://www.jetbrains.com/phpstorm/

Advanced Custom Fields

Så fort som man ska bygga en webbplats som inte bara innehåller standardfunktioner så är det här tillägget lösningen. Med ACF kan man bygga formulär extra inställningar. Ja, i stort sett vad som helst.

Läs mer på: https://www.advancedcustomfields.com/

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!