För de allra vanligaste tilläggen som du har laddat ner från wordpress.org så kan du uppdatera dem från admin-gränssnittet och du ser att en uppdatering finns.

Men om du har premium-tillägg som är mer speciella så är det inte säkert att uppdateringar distribueras på det ”vanliga sättet”. Istället kan du få en zip-fil via mail. Det finns flera sätt som du kan installera en sådan uppdatering.

Uppdatera via FTP

Det här är den metod som oftast beskrivs och som kanske beskrivs i mailet. Gör så här:

  1. Spara filen på din hårddisk
  2. Packa upp filen
  3. Logga in via FTP, förslagsvis med filezilla
  4. Leta upp tilläggets mapp. Du hittar den under wp-content/plugins
  5. För över filerna från den nya uppdateringen till webbhotell med hjälp av filezilla

Uppdatera med hjälp av ett tillägg

Update Theme and Plugins from Zip File är ett tillägg som gör det enklare att installera uppdateringar som finns i en fil. Efter att ha installerat tillägget kan du uppdatera genom att ladda upp zip-filen.

Gör så här:

  1. Gå till Tillägg i adminpanelen
  2. Välj Lägg till nytt
  3. Leta upp filen och ladda upp den.

Jag har använt det här tillägget för många uppdateringar genom åren. Men är det första gången så gör en backup först. För den delen är det bra med en backup innan varje uppdatering ;).

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!