Det finns ett flertal olika tillägg för att öka säkerheten på WordPress. Själv använder jag oftast All In One WP Security And Firewall eller Wordfence, men ibland också Ithemes(Better WP Security). Vilket som är bäst av dem beror nog lite på vad man är ute efter.

Det dessa plugin gör är att ge olika typer av skydd mot brute force attacker (inloggningsförsök med mängder av lösenord), kontroll av filrättigheter, skanning av filer som ändrats och skydd mot kända säkerhetshål.

Wordfence har över en miljon nedladdningar och därför är det såklart väl testat på olika miljöer. WP Beginner har skrivit en guide om hur du ställer in och konfigurerar det.

http://www.wpbeginner.com/plugins/how-to-install-and-setup-wordfence-se 

OBS! Om du använder den svenska versionen av WordPress så kommer du att få falska varningar på filer som är på svenska.

Min erfarenhet är att de flesta intrång sker genom dåliga passord eller ouppdaterade installationer så detta är prioritet 1 för säkerheten på din sida.

 

 

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!

Stäng meny