mäta hastighetLaddningstid, det vill säga den tid det tar innan besökaren ser din sida på sin dator eller mobil blir allt viktigare. Besökare är flyktiga och många lämnar en sida direkt om den är långsam.

Hur mycket tid man har på sig beror på vilken sida det handlar om. Tyvärr, är det väl så att försäkringskassan sida kan vara hur långsam som helst. Det spelar ingen roll om man har monopol 😉

Det många lurar sig på är att de använder sin egen dator när de besöker sin hemsida och eftersom de besökt den tidigare så finns bilder och filer redan nedladdade till datorn. Då upplever man sidan som mycket snabbare än vad den är för andra besökare. Så för att få ett rättvist resultat behöver man använda någon annans dator. Men enklare än att våldgästa grannen för att kontrollera sin laddningstid, är att använda något av de verktyg som finns på webben.

Innan du åtgärdar något på sidan så testa flera gånger så får du ett mer rättvist resultat. Det som ofta gör en hemsida slö är att man har bilder som är större än nödvändigt. Läs gärna vår checklista för bilder.

 

Ett bra verktyg finns på https://tools.pingdom.com/  där man enkelt mäter och får reda på vad som eventuellt saktar ned laddningstiden.

 

 

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!

Stäng meny