Lite då och då när jag får en fråga om hur man gör olika saker i WordPress så får jag efter att ha förklarat sen svaret – att jag har inte den panelen. Och det är klart att då blir det också svårt att ändra i inställningarna. Ibland blir dessa konversationer lite förvirrande för både mig och kunden. Eftersom jag förklarar var man ska klicka men kunden har ju inte den panelen 😉

Borttappade paneler

Hur problemet uppstår med borttappade delar (paneler) i WordPress är kanske inte så intressant, men jag tror att det antingen beror på att man tagit bort dem av misstag eller att leverantören av sidan, klickat bort vissa paneler för att underlätta (eftersom de ändå inte används). Men tiden går och nya behov uppstår så hur får man tillbaka paneler som inte visas?

Aktivera paneler

Panelinställningar finns i varje del av administratörssidan på din WordPress-installationen men innehållet varierar med var i admin-delen du är. Du hittar det längst upp på skärmen (se bilden nedan). I bilden klickar jag i/ur kategorier.

WordPress - panelinställningar
Aktivera panelinställningar i WordPress. Här de inställningar som finns när du skriver ett inlägg.

För att få ett renare och enklare gränssnitt kan du avmarkera de delar som du inte använder. Till exempel om du inte använder taggar kan det vara ide att inte visa panelen på skärmen så hittar du snabbare bland de delar du faktiskt använder.

 

 

Nästa inläggLäs fler artiklar

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Lämna ett svar