Det här är ett ganska vanligt klagomål på hemsidor. Det är lite variationer på problemet men oftast uppdateras sidan om du är inloggad men så fort du loggar ut så ser du den gamla versionen av sidan och inte de ändringar du nyss gjorde.

Vad beror det på?

WordPress kan tyvärr vara lite segt speciellt om man har en del plugin installerade och många kör också sin sida på ett webbhotell där man delar resurser med många andra. För att lösa det problemet – med en seg sida så används olika typer av cache. Vilken/vilka som har använts på just din hemsida vet jag såklart inte – men generellt så brukar det här lösa problemet.

  • Ladda om sidan i din webbläsare. Fungerar om sidan är cachad i din webbläsare.
  • Rensa cache i din WP-installation. Beroende på cache-plugin så ser det lite olika ut. Om du använder Fastest Cache så finns i admin-panelen ett menyval för att just rensa cachen. Samma sak för Super Cache
fastestcache

En del mobiler har en egen cache som gör att uppdateringar blir extra sena på en mobil. Det gäller speciellt om du har gjort ändringar i css-filer. Ta det då lugnt och testa på en dator istället,

Nästa inläggLäs fler artiklar

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Lämna ett svar