Att länka till en mejladress kan vara bra och moderna telefoner och webbläsare öppnar ett mejlprogram automatiskt när man klickar på en sådan länk vilket gör det lättare för besökaren.

Principen är väldigt enkel 😉

En vanlig länk ser ut så här:

http://kobotolo.se

och en mail-länk så här

mailto:info@kobotolo.se

Om du kopierar så tänk på att byta till din egenm mailadress 😉

Skydda din mailadress

Det finns en diskussion som pågår kontinuerligt och har gjort det under flera år om man ska dölja sin mailadress.

Jag har sett många olika lösningar på hur man döljer adressen. Det vanligaste är att skriva sin mailadress som info (at) kobotolo.se. Om man vill göra det så är det inte möjligt att samtidigt ha adressen klickbar.

Själv är jag av den åsikten att spam är mail-programmets problem och att det är viktigt att det går att skicka mail till mig på ett smidigt sätt, men jag vet att andra resonerar annorlunda.

Nästa inläggLäs fler artiklar

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Lämna ett svar