När du skapare ett inlägg (post) i WordPress så placeras det alltid i en kategori. Även om du inte anger en kategori så sker det automatiskt. Det som händer om du inte anger en kategori är att inlägget hamnar i en defaultkategori.

Vid installationen av WordPress så skapas därför också en default-kategori som får namnet okategoriserade eller uncategorized. Nackdelen med det är att det inte är ett så bra namn och att det kanske är så att majoriteten av de inlägg som du skriver handlar om ett mer specifikt ämne som exempelvis nyheter.

Det här är en sak som jag tycker att man ska ändra när man installerar WordPress. Det tar bara ett par minuter och gör att blir lite enklare att arbeta och så ger det ett lite bättre intryck på besökarna om dina inlägg finns under aktuellt än under okategoriserade. Det påverkar också sökningar i google eftersom URL och titel har betydelse för hur google tolkar att ditt inlägg/kategori handlar om.

Du kan ändra det på flera olika sätt. Till exempel så kan du byta namn på kategorin eller skapa en ny och sedan ställa in så att inlägg hamnar i din nya kategori automatiskt.

Videon visar hur du gör:

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!

Stäng meny