Många undrar varför de inte får en bild vid delningar på FaceBook och hur de kan rätta till det.

Delningar fungerar så att FaceBook letar efter metainformation på din sida för att kunna visa information. Den information som visas är taggad med og:

Här är en bild för hur FaceBook tolkar informationen på kobotolo.se.

delning av kobotolo på facebook

Ur den här informationen kan vi se vilken bild och vilken text som kommer att visas vid en delning. För att testa din sida så följ den här länken https://developers.facebook.com/tools/debug/

Det finns såklart en mängd olika tillägg som skapar den här informationen på din hemsida men jag rekommenderar Yoast. Ett plugin som gör mycket bra saker med tanke på SEO.

För att konfigurera vad som delas så välj SEO=> sociala medier.

facebook-kobotolo-installningar
 • Klicka i ”lägg till Open…”
 • Ladda upp bild (den här bilden kommer att användas om ingen annan bild finns)

Vilken bild väljs

 1. Den bild du har i ditt inlägg
 2. Den bild du ställt in nyss (se ovan)

Ibland är bilden du har som utvald bild i ditt inlägg för liten och då kommer SEO-tillägget att välja att använda den generella bilden istället.

Ändra bild

Om du vill använda en annan bild än den du har som utvald bild då går det såklart. Börja med att redigera ditt inlägg och skrolla ner på skärmen tills du hittar SEO. Välj den tredje symbolen till höger (strecken mellan punkterna – ska nog betyda nätverk). Fyll i vad du vill ha för titel, beskrivning och bild.

facebook-kobotolo-installningar-inlagg

Ytterligare en sak att tänka på är att FaceBook cachar informationen så när du ändrar kan det ta tid innan din ändring påverkar delningen.

Nästa inläggLäs fler artiklar

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Mats Lindström

  Hej, möjligheten att dela med bild på FB har nu försvunnit för mig. Jag har en wordpressida. Jag har inte ändrat några inställningar. Vet du om man kan göra något?

  Med vänlig hälsning
  Mats Lindström

Lämna ett svar