Contact Form 7 är ett av de mest populära kontaktformulären för WordPress med över 1 miljon nedladdningar. Tillägget är lätt att konfigurera och installera och ställa in.

Installation Contact Form 7

Installera pluginet som vanligt i WordPress och aktivera det. Efter att du har gjort det så finns en ny meny i WordPress-adminpanel som ser ut så här:

Contact Form 7

Konfiguration

För att skapa ett vanligt kontaktformulär så välj ”Skapa nytt” då får du följande information:

<p>Ditt namn (obligatorisk)<br />
[text* your-name] </p>

<p>Din epost (obligatorisk)<br />
[email* your-email] </p>

<p>Ämne<br />
[text your-subject] </p>

<p>Ditt meddelande<br />
[textarea your-message] </p>

<p>[submit ”Skicka”]</p>

Det här är det vanligaste kontaktformuläret, där besökaren kan fylla i namn, email, ämne och meddelande. Två fält är obligatoriska i det här standardmeddelandet namn respektive email.

Svarsmeddelande

Ofta vill man att det går ett mail även till besökaren som bekräftelse på att hen har skickat ett meddelande. Det är förberett så välj först flik 2 – Epost. Skrolla nedåt och klicka i epost2(2).

Här kan det vara trevligt att ändra texten lite så att svaret blir mer personligt än standardtexten.

Contact Form 7 - epost2

Använda kontaktformuläret

Kontaktformuläret infogar du på din sida där du vill ha det i texten på en sida, post eller i en widget. Till varje formulär finns en shortcode som du ska kopiera och klistra in i texten där du vill ha formuläret

Contact Form 7 - shortcode

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Hej,

    Min hemsida kraschade och nu har jag försökt bygga upp den igen. När jag skall installera contact form 7 får jag ett felmeddelande ”att installationen misslyckades,. Målsidan finns redan”. Inge susning vad jag skall göra åt de. Jag ser ingen modul med det namnet i min panel. Kan jag gå in på min hostinsida och avinstallera och prova att installera på nytt?

    Med vänlig hälsning,
    Gustav

    1. Ja, kontrollera i mappen wp-content/plugins om mappen för contact form 7 redan finns och ta i så fall bort den. Prova sedan att installera tillägget igen

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!

Stäng meny