Spam

Oavsett vilket tillägg för formulär du använder så kan du få spam. De som drabbas kan få mängder av mail, i västa fall flera per minut. Efter ett dygn så är din mailkorg överfull!

Det finns tack och lov flera metoder att stoppa problemet.

Google reCaptcha

Det här är min favorit som jag tycker fungerar i stort sett på alla sidor och alltid. Om du använder det vanligaste tillägget, Contact Form 7 , så finns en färdig integration. Du behöver skapa nycklar för din domän och sen fungerar det bara 😉 Läs mer hos google

Ställ en fråga!

En metod som jag använt mycket och den brukar fungera bra. Metoden går ut på att du i formuläret lägger en fråga som är enkel att besvara. De flesta spam skickas via script och de kommer troligen att svara fel och då får du inte mailet.

Spärra länkar

Efersom de flesta spammare vill skicka in en länk så stoppar det här ganska mycket. Framför allt är det effektivt mot ”mänskliga spammare”. Tänk på den här inställningen i kommentarer också.

Bjud på honung!

Metoden går ut på att du har ett formulärfält som inte är synligt för människor men som script kommer att fylla i. Om fältet fylls i så blir det markerat som spam.

Ingen av metoderna ovan är rätt eller fel utan är mer en fråga om tycke och smak. Om din webbsida är på flera språk så kanske inte en fråga är bästa metoden etc.

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!