Kontaktformulär checklista

Ett kontaktformulär behöver du på webbsidan och det har du säkert också. Men var ärlig nu, när kontaktade du dig själv senast?Eftersom tillägget du använder för kontaktformuläret förmodligen uppdateras ganska ofta så behöver du kontrollera att det fungerar med jämna mellanrum.

Kontrollera ditt kontaktformulär idag!

Jag har allt mer börjat överge ”contact form7” även om det fortfarande är ett bra plugin, se https://wp-akuten.se/installera-contact-form-7/. Men tyvärr det vad vi utvecklare kallar bloated, ungefär att du får saker du inte ville ha eller visste om.

Jag väljer nuförtiden Ninja Forms, som du kan läsa mer om på https://sv.wordpress.org/plugins/ninja-forms/

 • Från vem kommer mailet?
  När du skickar ett mail från din webbplats så kommer mailet eventuellt att skickas från namnet wordpress. Titta på det och korrigera om det inte ser bra ut
 • Från vilken mailadress”
  Samma sak här titta på vilken mailadress som används. Jag stöter ibland på kunder som har kvar en mailadress från en utvcklare.
 • Vad står det i mailet som besökaren får”
  Det är trevligt att skicka ett svarsmail med en text som
  ”Trevligt att du kontaktar oss…”.
 • Kan du klicka på svara utan att behöva kopiera besökarens mailadress så underlättar det hanteringen av mail
 • Sparas mailen i WordPress”
  Eftersom mail från okända mailadresser kan hamna i skräpposten så är det en fördel om de sparas i WordPress. Men, om det gör det så behöver du skaffa dig en rutin för att rensa bort mail.
  Tänk på GDPR!
 • Recaptcha
  Du behöver installera någon form av recapcha eller liknande för att du ska slippa att få reklam och spam, se https://wp-akuten.se/recaptcha-och-contact-form-7/ för hur du gör i ”Contact Form 7”
Nästa inläggLäs fler artiklar

Lämna ett svar