I Gutenberg så är det så mycket lättare att bäffa in en video än det tidigare var i den klassiska editorn.

Gör så här:

  1. Klicka på + för att skapa ett nytt block
  2. Sök efter Bädda in
  3. Välj youtube
  4. Klistra in länken

Läs mer i WordPress dokumentationen

I den klassiska editorn

I WordPress är det enkelt att lägga till en video från till exempel YouTube i ett inlägg.Video

Allt du behöver göra är att klistra in URL:en till YouTube-videon i ett inlägg. I visuellt läge så syns den inbäddade videon på en gång, så du ser resultatet innan du sparar.

Så här enkelt är det att inkludera en video även från följande källor:

Animoto, Blip,Cloudup, CollegeHumor, DailyMotion, Facebook, Flickr, FunnyOrDie.com, Hulu, Imgur, Instagram, Issuu, Kickstarter, Meetup.com, Mixcloud, Photobucket, PollDaddy, Reddit, ReverbNation, Scribd, SlideShare, SmugMug, SoundCloud, Speaker Deck, Spotify, TED, Tumblr, Twitter, VideoPress, Vimeo, Vine, WordPress plugin directory, WordPress.tv, YouTube

Spara video i WordPress

Det är så klart möjligt att istället ladda upp och spara din video direkt på ditt webbhotell, men det är inget jag kan rekommendera. Filer i video-format är stora och tar plats så det fungerar mycket bättre om du använder de tjänster som finns på nätet för just video-filmer. I alla fall för alla som använder en ”shared host” och det är de allra flesta. OM du har en egen server så är det såklart annorlunda och du gör precis som du vill.

Tänk på upphovsrätt

Alltid när man använder andras bilder eller filmer så ska man tänka till om man har rätt att göra det. Och är man tveksam så är det alltid bra att fråga först.

WPBeginner har gjort en YouTube-film om just detta, att lägga in en video på WordPress.

Nästa inläggLäs fler artiklar

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Lämna ett svar