Avatarer i WordPress kallas för gravatar och är den bild som visas vid sidan av kommentarer till inlägg.

Om du kopplar ihop din mailadress med en bild på https://sv.gravatar.com/ så kommer det att fungera på alla WordPress-sidor som du kommenterar på. För att lägga till bilden behöver du ha ett konto på wordpress.com. Men det är enkelt att ordna och är gratis.

Personer som inte har en avatar får en förvald bild som du kan ändra under Inställningar => Diskussion. Där kan du också välja att inte visa gravatarer om du föredrar det.

 

Det finns en mängd olika plugin/tillägg för avatarer till WordPress.

WP User Avatar

Det här tillägget gör det möjligt för registrerade användare att ladda upp en avatar.

WP First Lettar Avatr

Ett plugin som gör att du får olika avatarer (beroende på begynnelsebokstav). Kan vara trevligt för att skilja olika personer från varandra på ett smidigt sätt.

Add Local Avatar

Förutom att man även här kan ladda upp en bild så finns också möjligheten att använda sin twitter-profil som avatar

 

Sen finns det en hel mängd andra tillägg med lite olika funktioner runt avatarer. Vilket man ska välja beror på vad det är för funktioner man vill ha. Kanske är dt mest de med bloggar som får många kommentarer och då tycker att det här är en viktig funktion. Många företag använder inte kommentarsfunktionen och då finns det såklart inga avatarer.

Karin H Olsson

Jag har en bakgrund som konstruktör inom realtidssystem, de system som finns inbyggda i bilar, flygplan mm. Sedan tio år är jag företagare. Utbildad systemvetare och beteendevetare och mitt intresseområde finns där människor och datorer möts. En dag förstår vi varandra ;)

Det är alltid roligt när någon har synpunkter och feedback.
Så kommentera gärna!

Stäng meny